Köpenhamn

Är det verkligen så härligt att vara en svensk i Danmark? Om vi får lov att tro på den danska turistinformationen, så är det absolut det; varje år kommer tiotusentals turister till Danmark, och först och främst till huvudstaden — Köpenhamn. Den danska staden, med över 1,2 miljoner invånare, erbjuder ett pulserande nattliv, massor av möjligheter till shopping och ett stort nöjesfält i centrum. Med en hyrbil i Köpenhamn kan du uppleva det bästa staden har att erbjuda, medan du lätt tar dig från A till B.

Var man hyr en bil i Köpenhamn

Köpenhamn är en enastående startpunkt för en bilsemester i Danmark. Staden ligger på landets sydöstra kust, och det är möjligt att köra hela vägen norrut, och till och med ta en båt eller färja därifrån till Sverige. Om så är tanken är det viktigt att hyra en bil från en av de större kedjorna i Köpenhamn, så att du kan lämna bilen på ett annat kontor i Danmark. Vi rekommenderar att du använder dig av Avis, Sixt eller Hertz, som alla erbjuder biluthyrning på Kastrup, den internationella flygplatsen precis utanför Köpenhamn. Det tar ungefär en halvtimme med bil till centrum, där det kan vara lite svårare att hitta en hyrbil. De finns dock tillgängliga vid tågstationen i centrum, och även från vissa leverantörer vid hamnen.

Obligatoriska sevärdheter att besöka med hyrbil

Köpenhamns centrum sträcker sig över ett stort område, varför en hyrbil kan vara fördelaktigt för att uppleva hela staden. Ett besök till det berömda nöjesfältet, som ligger i centrum av centrala Köpenhamn, är ett måste. Var beredd att ställa bilen i ett parkeringsgarage medan du är där. Rosenborg Slott är också värt ett besök, och för de som gillar en frodig och grön miljö så ligger zoologiska trädgården precis utanför centrum. Om du vill ta en snabb resa till Sverige, så går ö Öresundsbron mellan Köpenhamn och Malmö, det tar ungefär en kvart att köra över. Legoland i Billund är inte heller alltför långt borta, en körtur på knappa tre timmar västerut.

Generella körtips

Köpenhamn är som de flesta städer, — myllrande och med mycket trafik. På sommaren i mitten av centrum kommer du få lov att räkna med att det tar lång tid för att ta sig någonstans. Det är möjligt att köra runt i största delen av centrum, men Köpenhamn är en av världens främsta cykel-städer, och cyklister har precis lika mycket företräde som motorister. När du vill uppleva själva centrum, Ströget och de andra sevärdheterna, rekommenderar vi att du parkerar bilen. Utöver det här så är vägnätet utanför Köpenhamn väldigt modernt.