Hyrbil i Barcelona

Den spanska staden Barcelona är en av de mest populära resedestinationerna i Spanien. Hit kommer man antingen för att uppleva det enorma kulturella arvet som staden har, för att se det världsberömda fotbollslaget spela på sin hemmaplan, Camp Nou, eller för att solbada längs med Medelhavets stränder.

Vad du än vill göra så är Barcelona den sortens stad som du kan spendera dagar att utforska utan att tröttna, och det lättaste sättet att göra det är genom att hyra en bil. Med en population på 1,6 miljoner i enbart centrum så är det här absolut en stor stad!
Den internationella flygplatsen i Barcelona ligger bara 17 km från stadskärnan och är det bästa stället att hyra en bil. Det är inte något problem att hyra en bil i stadens centrum, men om du bokar i förväg på nätet kan du helt enkelt promenera ut från flygplatsen och hoppa direkt ner i din nya, härliga hyrbil.

Körtips i Barcelona

Jämfört med många andra, mindre städer i Europa så är det en ganska intensiv upplevelse att köra en bil i Barcelona. Du bör tänka igenom det här innan du bokar en hyrbil, eftersom inte alla hanterar de röriga vägarna och den något aggressiva körstilen. Barcelona är översköljt av enkelriktade vägar, smala gränder och vägar som lätt kan leda dig vilse. Med andra ord betyder körningen i Barcelona att du är högst beroende av din GPS, och även då kan det vara svårt att hålla nerverna i schack.
Bli inte överraskad om någon tutar. Dina medtrafikanter är som de flesta spanjorer – extremt otåliga. Ofta är det lättast att lämna bilen i ett parkeringsgarage och utforska stadens centrum till fots.

Var man hyr en bil i Barcelona

Det lättaste stället att få tag på en hyrbil är på flygfältet utanför Barcelona, eftersom det är lättare att komma därifrån än att ta sig ut ur Barcelonas centrum. Alla de stora biluthyrningsföretagen erbjuder hyrbilar på flygplatsen, inklusive de “Sverige-vänliga” företagen hyrbilspanien.se, Hertz, hyrbilbarcelona.se och Avis.

Du kan också hyra bil från andra kedjor såsom Europcar, Budget eller Citer. Om du senare skulle bestämma dig för att det var onödigt, eller omöjligt, med en hyrbil så är det oftast okej för de flesta företagen att du lämnar din bil vid ett av företagets andra kontor i centrum i Barcelona.

Sevärdheter att besöka med en hyrbil

Det finns definitivt en hel del att uppleva i Barcelona, och mycket är tillgängligt med hjälp av kollektivtrafiken eller till fots. Det finns många små byar längs kusten, så vi rekommenderar verkligen att du tar en körtur utanför centrum. Fiskebyn Sitges ligger bara 40 minuters körning söderut, och där kan du uppleva både nattliv och vita, sandiga stränder.

En hyrbil är också nödvändig om du vill besöka närbelägna turiststäder. Till exempel så ligger den välkända staden Pamplona fyra timmars bilresa från Barcelona. Den är huvudsakligen känd för sin årliga tjurrusning. Överväg även en bergsresa till Pyrenéerna som ligger nästan 200 km från Barcelona. Här kan du uppleva andlöst vackra landskap och har nära till gränskorsningen mot Andorra, där allting är extremt billigt!