Hyr bil i Nice

Nice är numera en förhållandevis stor stad och är just nu den näst största staden i södra Frankrike, bara Marseille är större. Nice utgör startpunkten för många svenskar som har semesterbostäder på Franska rivieran. De mest populära semesterdestinationerna ligger inom en timmes bilresa från staden. En del har lägenheter eller hus längs med kusten vid Cannes, Saint Tropez och Antibes, medan andra valt inlandet, till exempel Tourettes-Sur-Loup.

Ett populärt turistmål

Idag bor ungefär en miljon människor i Nice centralort, vilket innebär att det är den femte största i Frankrike. Förutom de som bor där permanent huserar också ett stort antal turister här. Årligen kommer ungefär 5 miljoner turister hit. Det låter mycket, men staden är anpassad efter ett rikt turistliv. Endast Paris kan hysa fler turister.

Många flyttar hit på grund av det varma klimatet. Turister kommer hit av samma orsak, men också för att uppleva Provence-regionen. Det är enkelt att hyra en bil och ha Nice som utgångspunkt för att uppleva den vackra regionen med bil. Själva Nice är också en väldigt tilltalande gammal stad med många små och trånga gator, caféer och restauranger. Vill man variera sig lite kan man förstås lägga sig på stranden längs Promenade des Anglais. Blir du hungrig tar du bara en kort promenad till någon av de många attraktiva restaurangerna på andra sidan strandpromenaden.

Den närmaste flygplatsen ligger i Nice. Härifrån kan man flyga direkt tillbaka till Stockholm och flera andra orter i Sverige, beroende på säsong. Om du vill komma närmare den västra delen av Provence, såsom Saint Tropez, kan du flyga till Toulon i stället. Denna flygplats används främst av budgetbolag. Sist men inte minst finns också en flygplats i Marseille.

Upplev Nice och Provence i hyrbil

Att uppleva Nice och Provence ordentligt blir faktiskt lite enklare med en hyrbil. På flygplatsen i Nice finns väldigt många biluthyrningsfirmor. Alla stora firmor inom biluthyrningsbranschen finns där. Hertz, världen största hyrbilsfirma, har ett riktigt stort kontor där. Du kan hyra allt från helt vanliga personbilar till lyxbilar som Porsche, Lexus och andra märken och modeller. Avis är också en av de allra största firmorna och erbjuder också många häftiga bilar i Nice. Även Europcar finns här, liksom Budget och Sixt. Enterprise, Firefly och Interrent är lokala biluthyrare som också har kontor på flygplatsen. Dessa är välkända i Frankrike och har kontor på många andra ställen.

Tips när du hyr bil

När du har hämtat ut din hyrbil är det viktigt att ta det lugnt. Att ta sig ut från flygplatsområdet i Nice kan kräva lite extra uppmärksamhet. Eftersom flygplatsen ligger så nära centrala Nice tenderar vägarna att vara högtrafikerade.
Om du har hyrbilen för en hel semestervecka eller en långhelg vill vi absolut rekommendera att du tar dig en tur till Monaco. Där kan du promenera runt i hamnområdet och titta på de stora yachterna eller kika in på något av de världsberömda kasinona och i alla exklusiva butiker. Du kan också köra upp i bergen bakom Nice, till exempelvis staden Tourettes-Sur-Loup.